Gettyimages 1125707375
Tip
Inspiratie:

Spits mijden? Zo doe je dat!

Wie van negen tot vijf werkt, kent vast deze frustratie. Je staat net wat te laat op, moet je vervolgens haasten om op tijd in de auto te zitten voor je werk. En eenmaal onderweg doemt er in de verte een rode zee van remlichten op. File! Wil je voortaan de drukste uren op de weg mijden? Met deze 3 tips omzeil je de spits.

Tip 1. Begin fris aan de dag

Je kent het gevoel wel: de wekker is gegaan en je bent al nét iets langer blijven liggen in je bed die nog veel te lekker ligt. Opstaan kan een grote drempel zijn in de ochtend. Maar denk eens aan die rust om je heen als je eenmaal onderweg naar werk bent. Het is toch een heerlijk gevoel om eerder dan de rest van de wereld wakker te zijn? Wanneer je voor de spits reist, kan je hier optimaal van genieten en verschijn je niet geïrriteerd op je werk door alle verkeersdrukte.

Tip 2. Verander je routine

Een andere manier om voor de spits te reizen, is door jezelf simpelweg iets aan te leren. Wanneer je iets nieuws aan een routine toevoegt, zoals eerder opstaan, is dat in het begin even wennen. Wanneer je jezelf traint om dit elke dag te doen, is het op een gegeven moment prima! Door vroeg naar je werk te reizen, ontloop je files en kan je aan het eind van de dag ook weer net vóór de spits naar huis. Zo houd je in de avond meer tijd over voor je gezin of om lekker te sporten.

Tip 3. Blijf nog lekker liggen

Wanneer je nou écht niet over die drempel om vroeg op te staan heen komt, is er nog een oplossing: ná de spits reizen. Ben jij een avondmens en niet gemaakt om vroeg op te staan? Slaap dan lekker uit in de ochtend! Of duurt je ochtendroutine lang en moet je altijd haasten om op tijd op je werk te komen? Gun jezelf dan wat meer tijd in de ochtend of trakteer jezelf op een ontspannen ontbijt. Reis na het spitsuur naar je werk. Zo bespaar je niet alleen reistijd, maar kom je ook met een goed humeur op je werk!

Lekker in je vel zitten is het belangrijkste wat er is. De een doet dit door uit te slapen, de ander door te genieten van de rust op de weg in de ochtend en ’s avonds met vrienden af te spreken. Probeer eens te ontdekken wat voor jou goed werkt. Eén ding is zeker: dit bereik je door buiten de spits te reizen. Die files pakken jou niet meer!