Eerder Of Later Van Huis
Tip
Inspiratie:

Eerder of later van huis? Dit past het best bij jou

Elke ochtend en avond reis je in de spits … Het wordt steeds drukker op de A2 tussen Deil en Vught. Vooral 's morgens tussen 07:00 en 09:30 uur en aan het eind van de dag tussen 16:30 en 19:00 uur. Probeer de spits daarom te omzeilen. Pas je reisschema aan je bioritme aan. Of werk eerst thuis en ga wat later de weg op!

Ochtend- of avondmens

Ben jij een nachtuil of juist een vroege vogel? Dat is afhankelijk van jouw biologische klok. En die tikt niet bij iedereen in hetzelfde tempo. Ochtendmensen hebben een slaapwaakcyclus die iets korter duurt dan 24 uur. Daardoor zijn ze ’s avonds sneller moe en ’s ochtends eerder wakker. Voor avondmensen gaat het klokje langer rond. 

Minder reistijd

Jouw bioritme kan je helpen om de rijen auto’s op de A2 te ontlopen. Kom je graag vroeg uit de veren, reis dan vóór de spits. Lig je liever wat langer in bed? Vertrek dan gewoon wat later van huis. Door op andere tijdstippen te reizen, voorkom je dat je in de file staat en houd je meer tijd over, heerlijk toch?  

Efficiënter plannen

Minder reistijd betekent meer vrije tijd. Zo kun je jouw tijd efficiënter inplannen. Als je ’s ochtends vroeg vertrekt, houd je aan het eind van de middag tijd over. Tijd om nog even een boodschap te doen of om te sporten. Omgekeerd: als je later naar je werk gaat, houd je ‘s ochtends tijd over. Bijvoorbeeld om je kinderen naar school te brengen.

Vaker online overleg

En heb je weleens overwogen om het vaste ochtendoverleg niet fysiek op kantoor, maar online te doen? Vanuit huis? Stel het eens voor aan je collega’s. Zo werk je in de vroege uurtjes nog even thuis en vertrek je daarna naar kantoor. Wel zo efficiënt. Zo verspil je geen kostbare tijd in de spits!

Kijk hoe je jouw werk- en reistijden slimmer organiseert, passend bij jouw bioritme en (persoonlijke) agenda. Zo haal je meer uit je (reis)tijd: je bent productiever, houd meer tijd over voor jezelf en staat niet langer stil!