Je Reis App Zegt Dat Er File Staat; Wat Nu
Tip
Inspiratie:

Je reisapp zegt dat er file staat: wat nu?

Check jij voordat je op pad gaat informatie over je reis? Slim bezig! Maar: wat nou als je reisapp aangeeft dat je in de file belandt? Met deze vier tips ga je goed voorbereid op weg en vermijd je die vervelende file op de A2!

1. Alternatieve route

Misschien heeft jouw reis wel een alternatieve route. Als er op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught bijvoorbeeld een file staat, kan een andere route je wellicht veel tijd schelen. Je kunt een alternatieve route plannen met behulp van bijvoorbeeld de ANWB-reisplanner of met Google Maps.

2. Ander vervoermiddel

Wanneer je files wilt vermijden, is een ander vervoermiddel ook een optie, zoals de trein. Tussen Den Bosch en Utrecht zijn er meerdere treinstations, zoals in Zaltbommel en Geldermalsen. Met de app Gaiyo kun je snel jouw reis plannen met alle alternatieve deelvervoermiddelen die je maar kunt bedenken.

3. Efficiënte tijdstippen

De meeste files ontstaan tussen 07:00-09:30 uur en 16:30-19:00 uur. Wanneer jouw reisapp aangeeft dat er een file staat, kun je besluiten om iets later te vertrekken. Werk bijvoorbeeld thuis alvast je mails weg. Of ga bijvoorbeeld eerst boodschappen doen voordat je naar huis vertrekt. Zo besteed je jouw reistijd nuttig! 

4. Thuiswerken

Wanneer je het reizen helemaal wilt vermijden, dan is thuiswerken de beste optie. Zo kun je de auto laten staan en de reisapp afsluiten. Nog een voordeel: je kunt wat langer in bed blijven liggen! 

Er zijn veel mogelijkheden om te voorkomen dat je een file inrijdt. Kies wat het best bij jou past. Nog op zoek naar andere handige reisapps die jou helpen om files te vermijden? Check dan dit artikel voor meer inspiratie.