Gettyimages 1328372086
Tip
Inspiratie:

Op vakantie meer uit je reistijd halen? Zo doe je dat

De vakantieperiode komt eraan. Hopelijk wordt het de aankomende tijd wat rustiger op je werk en kan je uitkijken naar een paar welverdiende weken vrij. Ga je er nog tussenuit? Ook dan blijf je natuurlijk reizen. Niet meer naar je werk, maar naar en op je vakantiebestemming. Ook tijdens je vakantiereis kun je meer uit je reistijd halen. Benieuwd hoe? Lees snel verder. 

Op vakantie? Pak de trein

Als je op vakantie gaat, denk je al snel aan een vakantie met de auto of het vliegtuig. Maar heb je wel eens aan de trein gedacht? Daarmee ben je vaak makkelijker en sneller op je bestemming. En je doet het milieu er ook een plezier mee. Kun je niet anders op je bestemming komen dan met het vliegtuig? Pak dan de bus vanaf het vliegveld naar je vakantieadres, of deel een taxi met anderen. Zo ben je lekker goedkoop uit én kan je onderweg alvast meer zien van de omgeving. 

Rust lekker uit onderweg

Het inpakken van je koffer, de stress dat je iets vergeet en de wekker die midden in de nacht gaat zorgen ervoor dat je uitgeput bent voor je op vakantie bent. Gebruik je reistijd daarom om uit te rusten! Er zijn zelfs nachttreinen naar sommige bestemmingen. Doe je ogen dicht en droom lekker weg. Dan kom je fit aan op je eindbestemming en begin je jouw vakantie goed! 

Lees onderweg een boek

Er gaat niks boven een goed boek. Ook tijdens een lange reis zijn ze je beste vriend om de tijd te doden. Daarnaast is lezen goed voor je ogen en een goed boek kan net zo spannend zijn als een serie. Heb je niet veel ruimte in je koffer om meerdere boeken mee te sjouwen? Denk dan eens aan een e-reader. Na je vakantie kan je doorgaan met lezen, bijvoorbeeld in de trein onderweg naar werk. Wanneer je je ogen toch even rust wil gunnen, maar wel van verhalen houdt, kan het luisteren van audioboeken ook fijn zijn. 

Tip: pak er eens een talenboekje bij!
Het kan soms lastig zijn om opeens in een onbekende taal te communiceren als je in een ander land op vakantie bent. Met een talenboekje op zak kan je een nieuwe taal leren tijdens je reis zodat je je alvast wat kan voorbereiden. Erg handig wanneer je ergens komt waar ze geen Engels spreken! 

Speel een spelletje

Een spelletje onderweg kan wonderen doen voor het tijdverdrijf. Reis je met de trein, dan beschik je vaak over een klein tafeltje waar je diverse spellen op kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan de kleinere varianten spellen zoals reisedities. Na een paar potjes ben je toch weer een stukje dichterbij je bestemming. Ook kan je met een stok kaarten oneindig veel spellen spelen. Maar het moet wel gezellig blijven onderweg ;) 

Geniet van het mooie landschap

Blijf je lekker in Nederland deze zomer? Groot gelijk, Nederland kent namelijk genoeg mooie plekken. Heb je wel eens in de trein gezeten en uit het raam gekeken? Ons land heeft prachtige natuur en landschappen waar je onderweg van kunt genieten. Hiervoor hoef je alleen maar achterover te leunen en uit het raam te kijken.

Zag jij ook zo enorm op tegen de lange reis naar je vakantiebestemming? Dan hopen we dat bovenstaande tips je een beetje helpen om je reis een stukje dragelijker te maken. En vergeet niet: eenmaal aangekomen, is het ’t allemaal waard. Fijne vakantie!