D502254.Dba5be322452
Tip
Inspiratie:

MaaS: dé trend in reizen

Misschien ken je ze wel: de knalrode autootjes van Greenwheels of de donkergroene deelscooters van Felyx? Maar wist je dat je deze en andere vervoermiddelen nu met één handige app eenvoudig en snel kunt plannen, boeken en betalen? MaaS heet deze nieuwe service in reizen. Ofwel: Mobility as a Service. Lees hier alles over de voordelen en hoe jíj er slim gebruik van maakt.

Betalen voor gebruik

De aanschaf van een vervoermiddel is vaak duur. Nog los van de kosten van onderhoud en verzekeringen. Met MaaS betaal je alleen voor het gebruik van een vervoermiddel, niet voor het bezit ervan. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over dure reparaties of stijgende premies.

Wist je dat ...

... de meeste auto’s gemiddeld 23 uur per dag stilstaan? Zonde, toch? Al die stilstaande auto’s nemen ruimte in. En die ruimte is in Nederland schaars. Eén deelauto kan tot wel zes auto’s in een buurt vervangen. Zo ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld een speeltuin of parkje.

Reizen op maat

MaaS past helemaal in deze tijd: jíj kiest het vervoermiddel dat op dat moment het best bij jouw situatie past. De ene keer boek je een deelauto omdat je spullen wilt vervoeren. De keer daarna stap je in de trein en reserveer je een deelfiets die je snel naar je afspraak in de binnenstad brengt. Heel flexibel dus en helemaal afgestemd op jouw wensen: MaaS biedt je vervoer op maat.

Alles in één app

Met MaaS kun je je hele reis plannen, boeken en betalen in één app. Of het nu gaat om een deelauto, deelfiets, deelscooter of om trein, tram of (water)taxi. Of om combinaties van al deze vervoermiddelen. Hartstikke overzichtelijk dus! 

Welke apps zijn er?

MaaS-apps zijn op dit moment volop in ontwikkeling. Een goed voorbeeld van zo’n app is Gaiyo. Je kunt de app gratis downloaden. Voor elk type reis krijg je een reisadvies en verschillende vervoermiddelen om uit te kiezen. Zo staan in Den Bosch de deelscooters van GoSharing voor je klaar. Maar zijn er ook meerdere opties voor elektrische deelauto's. Probeer Gaiyo uit via de button en ontvang 5 euro korting op je eerste reis! 

Dus, waar wacht je nog op? Download de Gaiyo-app voor Apple of Android. Spring op een deelfiets na je treinreis, ontdek Den Bosch met een elektrische scooter of huur een comfortabele en duurzame elektrische auto.

Probeer Gaiyo uit