D502317.719999415451
Tip
Inspiratie:

Zo haal je meer uit je treinreis

Lees hier hoe je nog meer voordeel uit je reistijd haalt én hoe je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Zodat je goed voorbereid op je werk arriveert of na een treinreis lekker ontspannen thuiskomt. Of ... na het beluisteren van je favoriete muziekband juist helemaal in de stemming bent voor je concertbezoek. Zo bespaar je tijd, ben je productiever en vliegt je reistijd ook nog eens voorbij. 5 tips om je reistijd te optimaliseren!

1. Gebruik je reistijd als werktijd

Ben je voor je werk vaak op pad? Of ben je forens? Als je werkplek goed bereikbaar is met het OV, is het de moeite waard om te overwegen vaker in de trein te stappen. Zeker in de stiltecoupé kun je de stukken voor die ene vergadering nog even rustig doorlezen of je mail van die dag bijwerken. Op je smartphone, of nog beter: op je laptop die je heel handig op het tafeltje voor je neerzet.

2. Ontspan met film of podcast

Je favoriete serie kijken of het live-verslag van je voetbalclub volgen? Je treinreis leent zich bij uitstek voor het beluisteren van muziek, een audioboek of een podcast. Over elk onderwerp of (radio)programma is wel een podcast te vinden. Uiteenlopend van wetenschap tot fashion en culinaire tips. Zo ontspan je je helemaal na een drukke werkdag of doe je inspiratie op. Je kunt je natuurlijk ook ontspannen door een korte meditatiesessie te doen.

3. Volg een online cursus

Altijd al een nieuwe taal willen leren? Of je kennis verder willen verbreden of verdiepen? Onderwijsinstellingen bieden hun opleidingen en cursussen steeds vaker ook online aan, zodat je in je eigen tijd kunt studeren, waar en wanneer je maar wilt. Er zijn ook apps waarmee je jezelf kunt overhoren. Zo bereid je je tijdens je treinreis meteen voor op een tentamen.

4. Lees de krant of een boek

’s Morgens wakker worden met een kop koffie en je krant? Voor veel mensen is dit een vertrouwd ochtendritueel. En de trein de ideale leesplek. Ook voor een boek. Niemand stoort je en voordat je het weet ben je op je plaats van bestemming. Wist je dat de gemiddelde lezer bijna een bladzijde per minuut leest? Dat is vast genoeg om je hoofdstuk uit te lezen.

5. Check je social media

Je reistijd kan ook een (extra) moment zijn om appjes van familie en vrienden te beantwoorden en om te reageren op berichten op social media. Omdat je er de rest van de dag geen tijd voor hebt of er bewust voor kiest om dan andere dingen te doen. Contact met anderen is belangrijk voor je geluksgevoel. Een verloren moment tijdens je treinrit kan aanleiding zijn om een verwaterde vriendschap nieuw leven in te blazen.

Handig om aan te denken als je de trein in stapt:

  • Zorg dat de accu van je telefoon, laptop of tablet is opgeladen. Of neem je oplader of powerbank mee. De meeste intercity’s hebben een stopcontact.
  • Neem je koptelefoon mee of oortjes, zodat je ongestoord naar je film of podcast kunt luisteren zonder je medereizigers te hinderen.
  • Zet je werkbestanden op de harde schijf. De meeste intercity’s bieden gratis draadloos internet. Maar de verbinding kan traag zijn en het netwerk is niet beveiligd. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de internetverbinding van je smartphone via een hotspot.