Verhaal
Inspiratie:

“Ik haal mijn hart op van een praatje in de trein”

“Vóór corona reisde ik dagelijks tussen Den Bosch en Houten, bij Utrecht. Een uur heen en een uur terug. Nu ik veel thuiswerk, merk ik pas hoeveel extra tijd me dat oplevert. Ik geniet veel meer van de omgeving en van het lekker thuis zijn.” Toch is fulltime thuiswerken niets voor haar. 

Contact met collega's

Als P&O-adviseur bij de gemeente Houten hecht Danielle Graafmans juist aan contact met collega's. “Door corona was dat afgelopen jaar lastig, maar ik miste ze wel heel erg. Als corona straks voorbij is, zal het hopelijk anders worden. Ideaal lijkt me daarom een combinatie van thuiswerken én op kantoor.” 

Gezellig praatje

Danielle mist ook het reizen naar kantoor. Vooral de gesprekjes met andere reizigers. “Ik maak graag een praatje onderweg. Zo heb ik een tijdje bijna dagelijks samen gereisd met iemand die ik in de trein had ontmoet. We bespraken echt van alles met elkaar. Van de dagelijkse beslommeringen tot diepgaande filosofische gesprekken. Terwijl ik niet eens wist hoe deze man heette. Vanwege corona reis ik helaas veel minder. Maar van zo'n gesprekje met een onbekende haal ik mijn hart op.” 

Meer reiscomfort

Ze verheugt zich erop om weer in de trein te stappen. Zeker nu reizen met de trein veel comfortabeler is. "Toen ik jaren geleden in Houten ging werken, kon ik eigenlijk niks met mijn reistijd. Tot Houten zat de trein soms afgeladen vol. Daarna verbeterde dat en was er eigenlijk altijd wel een zitplaats. Daardoor las ik gemiddeld wel een boek per week. Soms deed ik ook meditatieoefeningen in de trein. Ik hoop dat dat straks ook weer kan.”