Verhaal
Inspiratie:

''Mijn werkdag begint in de trein''

“Zodra ik in de trein zit, klap ik mijn laptop open. Heerlijk ontspannen begint zo mijn werkdag. Ik check mijn mails, bereid een presentatie voor of lees stukken door voor een vergadering die dag. Reistijd biedt mij zo optimale werktijd, zeker als ik meer dan een half uur onderweg ben.”   

Altijd met de trein

Paul Veelenturf is proces- en programmamanager bij P2 in Utrecht. Vanuit zijn woonplaats Den Dungen fietst hij iedere vrijdag naar het Centraal Station in Den Bosch voor zijn wekelijkse vergadering met collega’s op kantoor. Op andere werkdagen reist hij regelmatig naar klanten, in Enschede en in Eindhoven. “Altijd met de trein.”   

Duurzaam reizen

Paul kiest bewust voor het OV. “Ik probeer zo duurzaam mogelijk te reizen. Plus als ik naar het treinstation fiets heb ik meteen wat beweging.” Ook dat zorgt ervoor dat hij ’s morgens lekker ontspannen aan zijn werkdag begint. “Twintig minuten ben ik onderweg. Wel met de e-bike. Die biedt me op werkdagen net wat meer comfort dan een gewone fiets.”   

Liefst lange ritten

Een OV-fiets brengt hem na zijn treinreis snel op kantoor in Utrecht of bij klanten. “Op vrijdagen ben ik zo ruim een uur onderweg, waarvan een half uur in de trein. Dat is net lang genoeg.” Het liefst maakt hij een lange rit zonder overstap, zodat hij ongestoord kan doorwerken. “Buiten de spits, want staan in de eerste klas is echt tijdverlies.” En valt er een keer een trein uit? “Dan pas ik onderweg mijn programma aan en zoek ik een andere werkplek op het station. Een kwestie van even een andere mindshift.”