File
Tip
Inspiratie:

Brabanders opgelet: 50 extra uren in je jaar door file te vermijden

Inwoners van de provincie Noord-Brabant die minstens 1 keer in de week te maken hebben met een file, lopen van alle Nederlanders de meeste vertraging op. Bijna 1 uur per week. Op jaarbasis komt dat neer op zo’n 50 uur. De provincie Noord-Holland scoort het laagst, daar staan inwoners iets meer dan een half uur per week in de file. Zonde van je tijd toch, al dat wachten?

Harde cijfers

Ongeveer 15% van de Nederlanders staat 1 keer per week in de file (gemeten voor corona). Ruim de helft van de automobilisten belandt meestal ‘s avonds in de file, op weg naar huis. Frequente autogebruikers, werkenden, mannen, hoger opgeleiden en mensen tussen de 18 en 45 jaar met een hoger inkomen staan relatief het vaakst in de file. In 2019 ging het op een gemiddelde weekdag in totaal om meer dan 800.000 personen en ruim 700.000 auto’s.

50 uur over

Door de file te vermijden, houd je 1 uur per week over om iets anders te doen. Maar hoe vermijd je die vervelende files? Vul de reiskeuzehulp in en ontdek de reis die het best bij jou past. En vergeet niet om te genieten van dat extra uurtje. Ga bijvoorbeeld sporten, met vrienden afspreken of lekker een filmpje kijken.