Vooraf Checken Of Er File Is; Zo Doe Je Dat
Tip
Inspiratie:

Vooraf checken of er file is: zo doe je dat!

Je herkent het wel ... Ben je net een keer te laat opgestaan, smeer je een vlek in je favoriete broek! En tot overmaat van ramp kun je je autosleutels niet vinden. Als het je dan toch lukt om nét op tijd in de auto te stappen, haal je opgelucht adem. Maar eenmaal op de snelweg doemt in de verte de volgende hindernis op: file. Balen! Had je nou maar één van deze slimme apps gedownload …

1. ANWB

De ANWB biedt de Onderweg-app aan die jou vóór en tijdens het rijden helpt met files vermijden. Je vindt er actuele verkeersinformatie en eenmaal in de auto ontvang je file-alerts. Zo ben je altijd op de hoogte. 

2. Van A naar Beter

Deze app van de Rijksoverheid biedt een overzicht van problemen op jouw route, zoals file, ongelukken en wegwerkzaamheden. Daarnaast kun je alternatieve routes en vervoermiddelen in de app vinden om zo tijd te besparen.  

3. Google Maps

In Google Maps kun je natuurlijk jouw route plannen, maar de app geeft ook drukke gebieden aan. Een voordeel van deze app is dat ook de verwachte reistijd wordt aangegeven.  

4. TimesUpp

TimesUpp is een reisassistent in jouw broekzak. Je kan namelijk niet alleen jouw route plannen in deze app, maar TimesUpp geeft ook een melding wanneer je moet vertrekken. Hierbij wordt rekening gehouden met vertraging op de weg. Door dit alarm kom je dus nooit meer te laat! 

Al deze apps kun je personaliseren. Rijd je bijvoorbeeld vaak op de A2 bij Den Bosch? Voer dan dit traject in en wees altijd op de hoogte van jouw reistijd. Nog een laatste tip: je kunt tijdens het rijden ook naar de radio luisteren om op de hoogte te blijven van files. Zo sla je twee vliegen in één klap: swingen op de muziek én files vermijden!