Gettyimages 1270644011
Nieuws: 26 april

Nooit meer in de file op de A2: ontdek de alternatieven én welk reizigerstype jij bent

Sta jij ook vaak in de file op de A2, met als enige travelbuddy de radio die je vertelt dat er file staat? Dat hoeft niet. Er zijn namelijk genoeg alternatieven! Onze reiskeuzehulp vertelt je in zes vragen welk reizigerstype jij bent en welk alternatief dus het beste bij jou past. Benieuwd naar de reizigerstypes? Lees dan snel verder!

Het is niet voor ons allemaal een optie om de fiets of het openbaar vervoer te pakken. Soms kom je alleen op kantoor met de auto. Maar als je niet in de spits hoeft te rijden of een dagje thuis kunt werken, is dat al een stuk lekkerder. Je leest het al: alternatieven genoeg!

Ontspannen en gezond

Hoe lekker is het om met de zon in je gezicht te fietsen naar je bestemming? Natuurlijk schijnt die niet altijd, maar zelfs op minder lekkere dagen geeft de beweging je een boost. Met een elektrische fiets kom je helemaal snel vooruit. Zit je toch liever lekker droog als het regent of is de afstand echt te ver, dan kun je in de trein lekker een filmpje kijken of een boek lezen. Zo ontspan je direct onderweg naar kantoor of na een lange werkdag.

Wie juist ontspannen wordt van mensen om zich heen kan ook nog carpoolen. Met je collega’s of pandgenoten naar kantoor of terug naar huis rijden kan zomaar heel gezellig zijn. Maar vooral is het een stuk groener dan alleen de auto pakken. Mooi voor jullie én de generatie na jullie. Bovendien bespaar je kosten. Zelfs als die voor de zaak zijn: dat geld zie je vast liever terug in leuke uitjes en borrels, toch?

Flexibel in werken en reizen

Je kunt het ook anders bekijken. Veel bedrijven zijn flexibeler geworden over thuis- of hybride werken. Een dagje vanuit huis werken heeft nog meer voordelen: je bent geen reistijd kwijt, je kunt je kinderen of huisdieren extra liefde geven én je hebt je eigen koffie – ongetwijfeld beter dan de koffie uit de automaat op kantoor. Bovendien kom je niet thuis na een werkdag om te bedenken dat er nog een was uit de machine gehaald moest worden. Dat kan gerust in je pauze!

Je verbruikt natuurlijk wel meer water en energie als je thuis werkt. Lees daarom deze tips om te besparen tijdens een thuiswerkdag. Ben je flexibel in je werktijden? Slaap dan lekker een dagje uit en ga later naar kantoor. Of begin als vroege vogel juist eerder en ga nog voor de spits terug naar huis.

Welk reizigerstype ben jij?

Heel wat opties dus, maar wat past nu eigenlijk bij jou? Je komt erachter door de test te doen. Beantwoord zes vragen en je weet direct wat bij jou past. Ben jij de Actieve Alex die het liefst de fiets pakt? Of zit jouw agenda zo vol als die van een Bezige Billie en heb je geen (reis)tijd te verliezen tussen je afspraken?

Geen zorgen: ook wie geen haast heeft of hard fietst is, kan een mooi reizigerstype uit de test krijgen. Reizigerstype Moderne Marijn staat bijvoorbeeld open voor nieuwe vervoersmiddelen die snel, efficiënt én goed voor de planeet zijn. Doe de test en ontdek nog meer reizigerstypes!