Gettyimages 148421596
Nieuws: 28 juni

Verbreding A2 verder uitgesteld

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de plannen voor de verbreding van de A2 bij Deil en Zaltbommel verder uit te stellen, samen met tal van andere grote projecten voor nieuwe wegen. Dat maakte het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgelopen week bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

De planuitwerking lag al stil als gevolg van de stikstofprioritering die het Ministerie in juni 2022 opstelde. Tegelijk kampt het Ministerie met steeds meer prijsstijgingen en financiële tegenvallers op aanleg van infrastructuur, naast schaarste in personele capaciteit. Hierdoor is het Ministerie nu genoodzaakt keuzes te maken in de volgorde waarop werkzaamheden worden uitgevoerd. Bovendien wil de minister het geld dat bestemd was voor nieuwe wegen, gebruiken voor het onderhoud van bestaande wegen.

Het is wel de bedoeling de projecten, waaronder A2 Deil-Vught, op termijn te herstarten als er voldoende stikstofruimte, uitvoeringscapaciteit en financiële middelen zijn. Hoelang de vertraging zal duren is op dit moment niet bekend.

De vertraging heeft alleen betrekking op de grootschalige verbreding van de A2. In de tussentijd blijft er gewerkt worden aan de korte-termijn-maatregelen en het Breed mobiliteitspakket. Als onderdeel van het pakket aan korte-termijn-maatregelen blijft Haal Meer Uit Je Reistijd zich inzetten om reizigers te stimuleren hun reistijd optimaler te benutten. Benieuwd hoe jij effectiever gebruik maakt van jouw reistijd? Vul dan de reiskeuzehulp in.

We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen met betrekking tot het programma via de website van MIRT A2 Deil-Vught en deze website.

Lees meer over het programma A2 Deil-Vught