Gettyimages 1183650241
Tip
Inspiratie:

Met deze tips maak jij van thuiswerken in de zomer een feestje

Sla jij dit jaar de vakantie over of neem je in het najaar een aantal weken vrij? Dan wil je hartje zomer natuurlijk wel ook wat van de mooie zomerdagen meepakken. Door thuis te werken, vermijd je een hoop reistijd of kan je wat eerder beginnen en stoppen. Maar soms pakt dat idee minder goed uit dan je hoopt: in de tuin zie je je scherm niet goed en het is toch al gauw te warm. Maar met onze tips maak jij van je thuiswerkdag een feestje. Lees snel verder. 

Trek iets luchtigs aan

Op een zomerse thuiswerkdag kan je het beste luchtige kleding aantrekken, mits je geen belangrijke afspraak hebt waarvoor je geen warm pak aan hoeft te trekken. Een korte broek aan doen kan prima, want je collega’s zien je toch alleen via een scherm. Maak het jezelf lekker comfortabel!

Drink genoeg water

Op een warme dag is niks zo belangrijk als genoeg water drinken. Als je dan thuiswerkt, kan je heerlijke koude drankjes voor jezelf maken met ijsblokjes, of lekker koel water uit de koelkast pakken. Maak voor jezelf eens een verkoelende smoothie met diepvriesfruit. Dan heb je ook meteen de nodige vitaminen binnen. 

Zorg voor een koele werkplek

Met echte tropische temperaturen is het misschien niet verstandig om buiten in de volle zon te gaan werken. Een koele werkplek binnen opzoeken is dan een beter idee. Zet alle ramen open zodra het buiten koeler is dan binnen. Bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat. En houd je gordijnen dicht om het zonlicht tegen te houden. Wanneer je buiten wilt werken, kan je dit doen door in de schaduw te gaan zitten. Ook kan je een kartonnen doos achter je laptop zetten om te zorgen dat deze niet oververhit raakt. Zo is je werkplek koel en kan jij goed werken. 

Een ventilator is dé oplossing

Een ventilator of airco zijn een must-have als je in de hitte aan het werk bent. Tegenwoordig heb je zelfs elektrische waaiers die je aan je laptop kunt koppelen. Wanneer een ventilator niet genoeg verkoelt, hebben we een handige tip voor je: leg de avond voor je thuiswerkdag een paar flessen met water in de vriezer. Haal ze er een dag later uit en leg ze in een wasbak of doos. Als je hier een draaiende ventilator voor zet, heb jij je zelfgemaakte airco! 

Houd je lichaam koel

Je lichaam werkt beter als je het niet te warm hebt. En dat is belangrijk om je werk goed te kunnen doen. Houd je polsen af en toe onder koud stromend water of leg een natte handdoek tegen de achterkant van je nek. En probeer meerdere kleine, lichte hapjes te eten, in plaats van een zware maaltijd. Van het verteren krijgt je lichaam het alleen maar warmer 

Met al deze tips hoef je niet meer te twijfelen om wel of niet thuis te werken tijdens een warme zomerdag. Ook met tropische temperaturen kan je dus fijn thuiswerken! Zo bespaar je reistijd en houd je dus tijd over om van het zonnetje te genieten. Probeer ze uit en ontdek welke tips voor jou goed werken.