5 Voordelen Van Samen Rijden
Tip
Inspiratie:

5 voordelen van samen rijden

Heb jij een collega die bij jou in de buurt woont? Dan is carpoolen misschien wel een goed idee! Samen reizen naar kantoor heeft verschillende voordelen. We zetten er vijf voor je op een rij. 

1. Duurzaam reizen

Door samen te reizen, help je mee om het aantal auto’s op de weg te verminderen. En zorg je voor minder CO2-uitstoot. Als alle automobilisten zouden carpoolen, zou dat per werkdag 2,8 kiloton CO2 schelen. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsgebruik van ongeveer 2.100 huishoudens. Dat is niet niks! 

2. Autokaraoke

In je eentje in de auto zitten kan hartstikke saai zijn. Carpoolen maakt jouw reis veel gezelliger. Je kunt overleggen met je collega's, kletsen met je vrienden of samen meezingen met de radio. Zo zit je nooit meer verveeld achter het stuur. 

3. Gedeelde kosten

Carpoolen is niet alleen heel gezellig, het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Het bespaart je namelijk een hoop benzinekosten, omdat je ze kunt delen. Hierdoor houd je geld over voor andere dingen, zoals je hobby’s of vakanties.  

4. Rustige rit

Minder auto’s op de weg zorgen voor minder drukte in het verkeer. Hierdoor draag je bij aan een betere doorstroming op de weg. Leuk feitje: als in alle auto’s vier mensen zitten, zorgt dit voor 70% minder auto’s tijdens de spits.  

5. Efficiënt onderweg

Als bijrijder zit je in een luxepositie. Je kunt nog even wakker worden of alvast een werktelefoontje plegen. Op deze manier kan carpoolen ontspannend zijn, maar ook productief. Zo haal je het meeste uit je reistijd! 

Wist je dat er rondom de A2 vijf carpoolplaatsen zijn? Dit zijn parkeerplaatsen langs grote wegen waar je elkaar kunt oppikken. Benieuwd naar de locaties? Check dan dit artikel over carpoolplaatsen in de buurt van Den Bosch. Of ben je nog op zoek naar een reismaatje? Er zijn tegenwoordig verschillende apps die je daarbij kunnen helpen. Lees dit artikel voor de top 3 van carpoolapps!