Station Rosmalen
Nieuws: 23 februari

Upgrade stations Rosmalen en ’s-Hertogenbosch

De treinstations in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch krijgen een upgrade. Er komen meer parkeerplekken bij het station van Rosmalen en de nieuwe fietsenstalling bij station ’s-Hertogenbosch gaat ruimte bieden voor 800 fietsen. Lees er meer over!

Meer parkeerplekken bij station Rosmalen

Bij station Rosmalen worden de parkeermogelijkheden uitgebreid voor zowel de auto en de fiets. Er komt ook een veilige looproute vanaf de achterzijde van Perron 3 naar het station. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitbreiden van het aantal parkeerplekken, het kappen van 19 bomen én het planten van 28 nieuwe bomen. Door het uitbreiden van de parkeerplaats wil de gemeente reizigers stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De werkzaamheden duren tot en met april.

Ook meer ruimte voor je fiets op station 's-Hertogenbosch

Daarnaast is de gemeente ook druk bezig om de voorzieningen op en rondom het station van 's-Hertogenbosch te verbeteren. De realisatie van een nieuwe fietsenstalling aan het Leonardo Da Vinciplein moet daaraan bijdragen. Het ontwerp voor de tweelaagse fietsenstalling aan de westzijde van het station is afgerond en de vergunning is aangevraagd. 

Als de nieuwe fietsenstalling af is, gaat deze plaats bieden voor 800 fietsen inclusief OV- en deelfietsen. Ook is er ruimte voor bakfietsen en fietsen voor mindervaliden. Naar verwachting zal de fietsenstalling eind 2022 klaar zijn.