Gettyimages 535240711 Station Rosmalen
Nieuws: 23 januari

Meer én betere parkeermogelijkheden voor reizigers op station Rosmalen

Fijn nieuws voor wie regelmatig parkeert bij station Rosmalen: je kan vanaf nu gebruik maken van het nieuwe parkeerterrein. Het terrein is voor iedereen toegankelijk en gratis te gebruiken. Bovendien zijn er een aantal comfortabele verbeteringen doorgevoerd.

Zorgeloos van A naar B

Naast meer plaats is het terrein namelijk ook beter verlicht en verhard waar nodig en is er bewegwijzering geplaatst. Bovendien wordt het in de loop van het jaar mogelijk je elektrische auto op te laden bij een laadpaal. Zo geniet je zorgeloos van jouw treinreis.   

“We kunnen treinreizigers nu een goede plek bieden voor het parkeren van hun auto om daarna hun reis te vervolgen met de trein. Eerder is al een voetpad aangelegd tussen de perrons en het parkeerterrein. Hiermee is de loopafstand een stuk korter en is het parkeerterrein een volwaardige voorziening voor treinreizigers,” aldus Roy Geers, wethouder gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De fietsenstalling wordt nog aangepakt

Ook aan de fietsers is gedacht. Zo worden er aan beide kanten van het station, nieuwe fietsenstallingen gebouwd. In totaal leveren deze stallingen plek op voor zo’n 250 extra fietsen! Er komen bovendien stalplaatsen voor brom- en snorfietsen.