HMUJR Social Media Linkedin Bloesemtocht
Nieuws: 02 mei

Je werkdag beginnen met ontspanning en beweging? Fiets de Bloesemtocht in de Betuwe

Het is lente en dat betekent dat de zon steeds vaker schijnt, het wat langer licht is buiten en dat de bomen met witte en roze bloesems in bloei staan. Kortom: de ideale omstandigheden om met de fiets naar het werk te gaan. Geniet onderweg en haal meer uit je reistijd. Er zijn verschillende prachtige fietsroutes rond de Betuwe, waaronder de Bloesemtocht van de Nederlandse Toerist. Wil jij meer ontspannen, bewegen en buiten zijn? Ontdek de Bloesemtocht.

De ideale fietstocht naar je werk

De Bloesemtocht is 46 kilometer lang en loopt langs de rivier de Linge. Zoals de naam al zegt, fiets je langs prachtige bloesems in de Betuwe. De fietsroute straalt een en al rust uit en de omgeving staat bekend om zijn sprookjesachtige boomgaarden en pittoreske dijkdorpjes. Ligt deze tocht toevallig (deels) op de route naar je werk? Pak dan eens de fiets en geniet onderweg van het uitzicht over de uiterwaarden. Zo haal je gelijk een frisse neus, ben je in beweging en maak je meer tijd vrij voor ontspanning. Zit je werkdag erop? Stop op de terugweg bij een van de vele terrasjes die je onderweg tegenkomt en sluit de dag af met een drankje, bijvoorbeeld samen met een collega.  

Dé fruittuin van Nederland

De Betuwe wordt ook wel dé fruittuin van Nederland genoemd, omdat al deze bloesembomen in de zomer de lekkerste appels, peren en kersen opleveren. In de zomer is het fietsen door de Betuwe dus óók echt een feestje. Gelukkig hoef je de verleiding niet te weerstaan. Langs de route kom je namelijk genoeg leuke stalletjes tegen waar je vers fruit kunt kopen.  

3-daagse Bloesemroute

Ben je nu enthousiast na het fietsen van deze bloesemroute en wil je meer ontdekken van de Betuwe? Deze fietsroute is, samen met Bloesemroute Land van Maas en Waal en Bloesemroute Bommelerwaard, onderdeel van de 3-daagse Bloesemroute. Deze twee routes zijn ook meer dan de moeite waard om eens (deels) te fietsen.  

Bloesemalert-app

De meeste bloesem is in april en mei te bewonderen, maar het weer speelt hier ook een rol in en niet alle bomen bloeien tegelijk. Wil je nu zeker weten dat je op het juiste moment kunt genieten van de mooie bloesem? Download dan de gratis Bloesemalert-app in de Appstore of via Google Play.  

Tip

Wil je in het voorjaar graag wat vaker de fiets naar je werk pakken? Check je weerapp bij aanvang van een nieuwe werkweek, plan in op welke dag(en) jij de fiets pakt en stippel je route van tevoren uit. En pak (een deel) van de Bloesemtocht dan zeker mee. :)