Verhaal
Inspiratie:

“Weer of geen weer, ik stap op de fiets”

“De winkels, de terrasjes, al die fietsers die kriskras door elkaar rijden. Het lijkt een chaos, maar toch vindt ieder zijn weg. Daar geniet ik van, van die levendigheid in de binnenstad. Zeker als ik de hele dag op kantoor heb gezeten. Het is dat we nu één dag naar kantoor mogen, anders zat ik iedere dag op de fiets naar mijn werk.”  

Way of living

Fietsen is volgens Desiree van de Westelaken de beste manier om je te verplaatsen. Het is haar ‘way of living’. Weer of geen weer. Desiree is programmamedewerker uitvoeringsprogramma Fiets bij de provincie Utrecht. “Vanuit mijn woonplaats Den Dungen is het 25 minuten fietsen naar het treinstation in Den Bosch. Voor de laatste 15 minuten pak ik op Utrecht Centraal een OV-fiets. Alleen al de nieuwe fietsstalling daar is zo gaaf! Op topsnelheid fiets ik erin en voordat ik het weet, sta ik weer buiten. Zo vlot helpen ze je.”

Hoofd leegmaken

“Het is fijn om door de stad te fietsen. De dagelijkse beslommeringen vallen van me af, zodat ik mijn hoofd even kan leegmaken. Vaak combineer ik mijn ritjes met een boodschap. En ik blijf erdoor in shape. Niet dat ik te dik ben, maar ik houd erg van lekker eten en bijvoorbeeld van Bossche Bollen.” Een andere motivatie is het klimaat. “We stoten met elkaar te veel CO2 uit. Ik heb een auto, maar gebruik ‘m nauwelijks. Alleen als reizen met het OV echt veel langer duurt.”

Genieten van het uitzicht

“Gelukkig hoef ik voor mijn werk niet over te stappen. En vertrekt er ieder kwartier een sneltrein richting Den Bosch of Utrecht. Heerlijk, ik ga zitten en doe wat ik wil. De ene keer pak ik mijn telefoon, de andere keer een boek. Of ik geniet van het uitzicht. Van de weilanden, de uiterwaarden en de rivieren. Vanuit Den Bosch komt eerst de Maas, dan de Waal en daarna de Lek. Prachtig om te zien!”