Gettyimages 1333371133 (Foto Artikel Thuiswerken)
Tip
Inspiratie:

Thuiswerken: de grootste voordelen en tips op een rij

Nu we weer vrij zijn om de hele week buiten de deur te werken, merk je dat je tóch weer wat vaker op kantoor te vinden bent dan je misschien wil. Hierdoor val je snel in oude patronen: veel reizen, minder flexibel en sneller afgeleid zijn op kantoor. Je hebt het gevoel dat er veel te weinig uren in een dag zitten om alles voor elkaar te krijgen. De oplossing? Die ligt voor de hand: weer wat meer thuiswerken. In dit artikel zetten we alle voordelen van thuiswerken op een rijtje én geven we je handige tips. Lees snel verder!

Ongestoord thuiswerken: een groot voordeel

Een groot voordeel van thuiswerken is voor de meeste mensen dat ze ongestoord kunnen doorwerken. De een kan zich het best concentreren wanneer hij geluiden hoort van een drukke straat, terwijl de ander het liefst complete stilte om zich heen wil hebben. Misschien werk je liever niet thuis, omdat je buren, spelende kinderen, kat of spullen om je heen voor afleiding zorgen. De ideale oplossing hiervoor heb je waarschijnlijk al in huis: een koptelefoon of oortjes. Probeer eens natuurgeluiden af te spelen terwijl je aan het werk bent. Je zult merken dat je concentratie op zijn allerbest is! Meer tips om zonder afleiding rustig te werken lees je hier.

Tip! Probeer de Pomodoro techniek

Mocht je nu toch steeds afgeleid raken, probeer de Pomodoro techniek dan eens uit. Met deze techniek zet je een wekker en concentreer je je 25 minuten lang op je taak, waarna je een paar minuten ontspant en niks doet. Daarna ga je weer 25 minuten aan de slag. Zo kan je prima omgaan met al die afleiding om je heen.

Meer tijd door videobellen

De afgelopen twee jaar vroegen van ons om veel online te overleggen met collega’s. Misschien was dit in het begin even wennen en miste je het om ze in het echt te kunnen zien, maar online afspraken hebben ook zo zijn voordelen. Vaak zijn de overleggen efficiënter en bespaart het je veel reistijd, die je ook wel beter kan besteden.

Tip! Maak je thuiswerkdag zo leuk mogelijk

We snappen dat een hele dag thuiswerken wat eentoniger is en je de reuring van kantoor misschien snel mist. Probeer je thuiswerkdag zo leuk mogelijk te maken. Als je thuiswerkt, ben je een stuk flexibeler in je dagplanning. Trakteer jezelf op een heerlijke lunch of ga voor een uitgebreide wandeling met de hond. Zo haal je meteen een frisse neus en heb je even leuke afleiding tijdens je werk.

Een betere werk-privé balans

Reizen kost soms stiekem meer tijd dan je denkt. Hierdoor kom je te laat of mis je leuke dingen. Maak net dat beetje extra ruimte vrij in je planning door thuis te werken. Thuiswerken zorgt vaak voor een betere werk-privé balans. Zo ben je op tijd om de kinderen op te halen of pak je een sportlesje mee die je na een drukke dag op kantoor liever overslaat.

Hopelijk zie na het lezen van dit artikel de voordelen in van thuiswerken en helpen onze tips voor een fijne thuiswerkdag. Natuurlijk is het nog steeds fijn om je collega’s ook te kunnen zien, dus je hoeft niet gelijk vijf dagen in de week thuis te werken als je dat niet wil. Begin bijvoorbeeld eens met een dag in de week vanuit huis werken. En doe dit op een vaste dag in de week door het in je agenda in te plannen. Misschien ontdek je dan hoe prettig je dit vindt. 

Vul onze planner in en plan zo je ideale werkweek!

Plan je ideale werkweek