Studeren In De Bus
Tip
Inspiratie:

Studeren in de bus: zo doe je dat!

Van je reistijd je studietijd maken, dat is pas slim! Hierbij enkele praktische tips om te studeren terwijl je met de bus reist. Lekker efficiënt, plus: je houdt tijd over voor leuke(ere) dingen. Je reistijd vliegt voorbij.

1. To do-lijst

Maak een to do-lijst. Bedenk van tevoren wat je moet doen. En wat de hoogste prioriteit heeft.

2. Spitsmijden

Vermijd de spits als dat mogelijk is, zodat je in ieder geval verzekerd bent van een zitplaats in de bus.

3. Privacy

Kies voor twee stoelen, niet voor een zitplaats voor vier personen. Kun je in de bus een plekje voor jou alleen bemachtigen, dan is dat nog beter. Zodat je geen bellende buurman of buurvrouw naast je krijgt.

4. Concentratie

Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Denk aan mensen die langslopen en busdeuren die open- en dichtgaan. Ga daarom achteraan in de bus zitten. Al hoor je daar wel beter het ronken van de motor.

 

5. Productiviteit

Lees je aantekeningen door of werk ze in de bus verder uit op je telefoon, tablet of laptop. Je kunt ook je studieboeken erbij pakken en die nog eens grondig bestuderen.

6. Offline werken

Download je documenten, mailtjes en alles wat je nodig hebt en sla ze offline Niets is zo frustrerend als slecht internet. Je kunt je documenten ook printen. Of gebruik je telefoon als hotspot voor je tablet of laptop. Pas wel op: je databundel vliegt er dan snel doorheen.

7. Colleges kijken

Kijk colleges terug. Koptelefoon of oortjes heb je toch al bij je om muziek te luisteren? Dus heb je een les niet begrepen of gemist, luister ‘m een keer terug als je in de bus zit.

8. Leren met apps

Op weg naar een tentamen? Wist je dat je jezelf kunt overhoren met behulp van apps? Quizlet en Wrts bijvoorbeeld worden gebruikt voor het leren van woorden in een andere taal. Andere handige apps zijn Drillster en Memotrainer.