Pexels Alex 11951153
Tip
Inspiratie:

Met deze tips krijg je sneller een e-bike van de zaak

Je zit in de auto en je bent onderweg naar je werk. Je checkt je buitenspiegel en ziet dat je wordt ingehaald door een fietser. Waarom ga je eigenlijk nog met de auto naar werk? Met de fiets reis je veel relaxter: je staat nooit vast in het verkeer! Met een e-bike ben je ook nog eens hartstikke snel. Maar, een elektrische fiets kopen kan een grote stap zijn. Wat nou als je dit samen met jouw werkgever doet? Op de fiets naar werk is namelijk niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor jouw werk. Maar wat vindt jouw werkgever hiervan? En hoe stel je zoiets voor? Begrijpelijke vragen, maar hulp is onderweg! Hier vind je vier tips die je helpen bij dat spannende gesprek.

Gezonder en goedkoper

Oké, we weten dat het flinke investering is. Dat is op korte termijn misschien iets minder leuk. Laten we dan maar naar het leuke deel van deze aankoop gaan! Op lange termijn zijn er namelijk voordelen:

  1. Om te beginnen zijn werknemers die naar hun werk fietsen een stuk gezonder. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over files of andere drukke verkeerssituaties. Dit zorgt weer voor een lagere bloeddruk en een lager BMI. Zo ben je minder vaak ziek, en dus vaker op de zaak. Dat vindt jouw werkgever ook leuk!
  2. Bovendien bespaart je werkgever geld aan reiskosten. Hij of zij heeft geen brandstofkosten meer. Maar vergeet niet de vergoeding voor onderhoudskosten voor de fiets!

Deze voordelen zijn handig voor tijdens het gesprek met je werkgever. Maar, fietsend naar je werk gaan heeft nog meer voordelen. Je vind ze hier.

Leasen maar

Je leest het goed. Je kunt tegenwoordig niet alleen een auto leasen, maar ook een fiets! Voor een fiets van ongeveer 500 euro is het niet per se noodzakelijk. Een fiets van 1000 euro is echter andere koek. Daarom wordt een e-bike leasen steeds populairder. Het principe van een fiets leasen blijft hetzelfde als bij een auto. Je betaalt een bepaald bedrag per week of maand. Daarbovenop betaal je een kleine bijtelling van 7%, wat slechts een paar euro extra is in de maand. Verder liggen de maandelijkse kosten bij een e-bike veel lager dan bij een auto. En nog een voordeel: je kunt de e-bike zonder problemen in je privéleven gebruiken, wat bij een leaseauto niet altijd het geval is. Tijdens het gesprek met jouw werkgever kun je deze financiële voordelen aankaarten. Hij zij zal vast een gat in de lucht springen 😉.

Weet wat je wil

De keuze is reuze bij het kiezen van een e-bike. Het is dus verstandig om van tevoren te weten welke elektrische fiets je wilt. Kies je voor de e-bike of toch voor de pedelec? Let wel goed op als je voor de pedelec kiest. Daar moet je namelijk een helm en kentekenplaat voor hebben. Daarnaast zijn er op het gebied van e-bikes verschillende designs, uitvoeringen en prijsklassen. Er zijn verschillende plekken op het internet die je bij deze keuze kunnen helpen. Eén daarvan staat al hier op de website. Daarnaast kan je een kijkje nemen op de website van fietsenwinkel.nl of van Bosch. Deze websites bieden een keuzehulp aan. Super handig, toch? het gesprek met jouw werkgever verloopt een stuk makkelijker als je goed voorbereid bent en je weet wat je wilt.

Samen sta je sterk

Ben jij op de werkvloer niet de enige die graag op de e-bike naar werk wil? Probeer bij je collega’s te peilen wat zij daarvan vinden. Sla met die mensen de handen ineen. Bedenk samen een plan dat je bij je werkgever kan voorleggen. Hoe meer mensen, hoe overtuigender! Dit artikel is natuurlijk een goed houvast voor jullie plan.   

Alle tips tot je genomen?

Met deze tips hoef je niet meer bang te zijn om je stoute schoenen aan te trekken. Ga vooral voorbereid en zelfverzekerd het gesprek met je werkgever aan. Overleg de mogelijkheden. Nooit geschoten is altijd mis!