Beeld Forenzen Op De Fiets
Tip
Inspiratie:

Fietsen naar je werk? Daar blijf je jong bij!

Zo’n 85% van de forenzen zou het liefst op de fiets naar het werk gaan. De afstand weerhoudt ze daarvan. De helft van alle werkenden woont echter binnen een straal van 15 kilometer van hun werkadres. Een prima afstand voor een elektrische fiets. Steeds meer mensen ontdekken daarvan de voordelen. Ze zijn sneller op hun werk én blijven fit!

Goedkoop en ontspannend

Fietsen heeft veel voordelen. Het is relatief goedkoop, ontspannend en vaak ook nog eens veel sneller dan wanneer je met de auto naar je werk gaat. Zeker in grote steden maak je met je auto vaak een omweg, voordat je op je bestemming bent. Voor 80% van alle werkenden geldt dat hun snelste fietsroute korter is dan hun snelste autoroute. Alle reden dus om je fiets wat vaker uit de schuur te halen.

Tien jaar jonger

Nog niet overtuigd? Wist je dat je door regelmatig te fietsen je fitheid met 13% verhoogt? Het fitheidsniveau van werknemers die fietsen komt overeen met het fitheidsniveau van 5 jaar jongere collega’s. En voor regelmatige fietsers ligt dit zelfs op tien jaar jonger. Voor de ongetrainde fietser is 3 kilometer, ofwel circa 10 tot 15 minuten op een regulier tempo, al voldoende om de fitheid te verhogen. Van de werkenden die nu al regelmatig naar hun werk fietsen, voldoet de helft aan de beweegnorm.

Wist je dat fietsen nog veel meer voordelen heeft?

  1. Fietsen houdt je op gewicht
  2. Fietsen vermindert de kans op ziek zijn; door te fietsen leef je langer
  3. Meer fietsen betekent schonere lucht
  4. Fietsen is stil
  5. Fietsen verbetert de bereikbaarheid op de korte afstand