Dit Zijn De Mooiste Fietsroutes Richting Den Bosch
Tip
Inspiratie:

Dit zijn de mooiste fietsroutes in en rond Den Bosch

Wist je dat Den Bosch rijk is aan de mooiste fietsroutes? Een bezoek aan de historische binnenstad, een tochtje langs het water of het prachtige buitengebied ontdekken? De Brabantse hoofdstad biedt een uitgebreid fietsnetwerk. Ook met snelle verbindingsroutes naar omliggende bedrijventerreinen. Handig voor woon-werkverkeer! Ken je deze routes al? 

Historie, cultuur en water

Bij Den Bosch denk je aan Jheronimus Bosch, de Sint-Janskathedraal en aan Bossche Bollen. Maar wist je dat Den Bosch ook de stad van het water is? Binnen de stadsgrenzen stromen de Maas, de Aa, de Binnendieze en de Dommel. Ontdek Den Bosch en het buitengebied.

Maasuiterwaarden

Wil je echt de natuur in en de uiterwaarden bij Den Bosch ontdekken? Dan is deze fietsroute echt iets voor jou. Deze fietstocht leidt je langs de Maas en de Maasuiterwaarden op de grens van Gelderland en Noord-Brabant naar het fraaie landschap tussen dijk en rivier.  

De Zuidwaterlinie

De Zuidwaterlinie is de langste aaneengeschakelde linie van vestingsteden, forten en inundatiegebieden van Nederland. De linie maakte het de Fransen vanaf 1747 lastig. Deze fietstocht langs Den Bosch en Heusden geeft je een goede indruk van die linie en voert je meteen langs de prachtig gerestaureerde vestingwerken.