Park And Ride
Tip
Inspiratie:

5 verrassende voordelen van een P+R

Zin om een dagje te shoppen? Of moet je voor je werk in de binnenstad zijn? Met je auto het drukke stadscentrum inrijden, is geen lolletje. En een parkeerplaats zoeken, zie je al helemaal niet zitten. Een P+R is dan echt iets voor jou. Je parkeert je auto bij een station of OV-halte, bijvoorbeeld aan de rand van de stad. En je vervolgt je reis met bus of trein. Hieronder zetten we de voordelen van een P+R voor je op een rij.  

1. Spotgoedkoop

Na een dagje shoppen in de binnenstad word je er niet blij van als je een parkeerkaart moet betalen van tientallen euro’s. Wanneer je parkeert bij een P+R ben je stukken goedkoper uit. Voor een paar euro (soms zelfs gratis!) mag je een hele dag parkeren. Dat niet alleen: bij deze prijs zijn vaak de tickets voor het openbaar vervoer inbegrepen. Twee voor de prijs van één dus!

2. Nooit meer zoeken naar een parkeerplek

Je kent het vast wel: rijd je rondje na rondje door de binnenstad, is de enige beschikbare parkeerplek er een voor vergunninghouders. Irritant! Parkeerplekken in de binnenstad zijn schaars. Terwijl er bij een P+R een zee van ruimte is. Op een P+R heb je dus gegarandeerd plek! 

3. Relaxed reizen

Heb je zin in een ontspannende reis? Een P+R ligt vaak naast een treinstation, zoals parkeerplaats Q-park Station in Den Bosch. Je kunt het eerste deel van je reis afleggen met de auto en vervolgens achteroverleunen in de trein. Zo heb je tijd om een boek te lezen, een podcast te luisteren of gewoon van het uitzicht te genieten. 

4. Duurzaam de binnenstad in

Door te parkeren bij een P+R bespaar je autokilometers. Je hoeft namelijk niet helemaal de binnenstad in te rijden. Want het laatste deel van je reis leg je af met het openbaar vervoer. Dit scheelt je niet alleen benzinekosten, maar het is ook nog eens duurzamer.

5. Vliegensvlug naar je werk

Wanneer je onderweg bent naar je werk is de kans groot dat je wel eens in de file staat. Dit kost vaak meer tijd dan je zou willen. Een P+R kan hierbij een uitkomst zijn. Door hier te parkeren en je reis te vervolgen met de trein, bus, tram of metro, vermijd je de spits en ben je sneller op je werk!

Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het gebruik van een P+R. Het bespaart je geld, tijd, kilometers en drukte. Wist je dat er rondom Den Bosch drie P+R’s zijn? Lees er hier meer over.