ZWH Post Adviesopmaat (1)
Actie

Flexibel werken en slim reizen? Zo werkt het!

Vorig jaar heb je waarschijnlijk net als veel andere werkenden kennisgemaakt met flexibel (thuis)werken. Of met anders reizen naar je werk. Om je te helpen die nieuwe manier van werken en reizen buiten de spits in de toekomst door te zetten, biedt platform Zo werkt het handige tips en tools! 

Veel voordelen

Voor de coronacrisis ging 39% van de werkenden weleens thuis aan de slag. Dat aantal is fors toegenomen. En een flink deel van die werkenden wil net als jij aan die gewoonte vasthouden. Net als aan reizen buiten de spits. Het levert je een betere concentratie op, minder stress en meer werkgeluk. Maar het zorgt ook voor minder drukte op de wegen, meer zitplekken in het openbaar vervoer en niet onbelangrijk: een schonere lucht. Thuiswerkers zijn bovendien productiever, ervaren meer autonomie, en kunnen werk en privé beter combineren.

Thuiswerktips & reistools

Om je te helpen de voordelen van flexibel werken en slim reizen vast te houden, heeft het landelijke platform Zo werkt het alle tips & tricks daarvoor op een rij gezet. Eerst een uur thuiswerken, en dan de weg opgaan is er daarvan een! Zo vermijd je drukte op de weg of in het openbaar vervoer en ben je toch productief. Hieronder noemen we alvast enkele handige reistools waar jij je voordeel mee doet!

  • Love to Ride: registreer je ritten en fiets je fit
  • Toogethr: fietsen, parkeren of je auto(rit) delen, met deze app kan het allemaal
  • Trappers: beloon jezelf met Trappers door naar je werk te fietsen
  • Go Velo: deze app helpt je om gezonder en duurzamer te reizen
  • Low car diet: ga de uitdaging aan, beweeg meer en reis bewuster van en naar je werk
  • Pendle.nl: vergelijk de kosten van je woon-werkverkeer met andere vervoermiddelen
  • Thuiswerken-folder: tips en maatregelen voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Zo werkt het is ook actief in Noord-Brabant en kan jou en je organisatie goed adviseren over flexibel werken en slim reizen.