Maatregelen op de korte termijn

Het programma A2 Deil-Vught werkt aan een veilige A2 met minder vertragingen en opstoppingen. Bijvoorbeeld door de A2 te verbreden. Maar het vinden van de juiste oplossing en het uitwerken daarvan kosten veel tijd. Daarom treffen we deze drie maatregelen op de korte termijn:

1. Verbeteringen op de weg

Hinder en vertragingen kunnen we met kleine verbeteringen aanpakken. We stellen bijvoorbeeld de verkeerslichten beter af. We zorgen dat de verkeersborden en tekens op het wegdek duidelijker worden. En we zorgen dat de aansluitingen op de A2 goed werken.

2. Anders reizen

Als we allemaal wat minder met de auto reizen, wordt het minder druk op de A2. Je kunt bijvoorbeeld met de fiets reizen of met het openbaar vervoer gaan. Een dagje thuiswerken of eens gebruik maken van deelvervoer. Het programma A2 Deil-Vught werkt aan allerlei maatregelen waarmee je steeds makkelijker je eindpunt bereikt zonder auto. Dat doen we bijvoorbeeld met de campagne ‘Haal meer uit je reistijd’.

3. Onderzoeken

Het programma onderzoekt ook allerlei ingewikkelde onderwerpen. Zo weten we dat steeds meer mensen in de stad willen wonen. We willen graag weten wat daar de gevolgen van zijn, bijvoorbeeld voor het verkeer en de drukte in en rondom de stad.

Meer weten?

Wil je meer weten over de maatregelen op de korte termijn? Meer informatie kun je vinden op de website van het programma.

Meer informatie over de korte termijn maatregelen